Pregătirea pieptului de rață poate părea un pas imposibil de făcut, dar urmând pașii corecți și rețetele potrivite, vei putea să te bucuri de un preparat de restaurant chiar la tine acasă.
Dacă nu ai mai gătit până acum pieptul de rață, trebuie să știi că secretul gătirii corecte a pieptului de rață stă în faptul că acest tip de carne trebuie pregătit într-un anumit mod. Aceste tehnici de preparare vor permite rumenirea perfectă a cărnii.
CITEȘTE ȘI: Piept de rață caramelizat: Încântă-ți simțurile cu acest preparat delicat/ REȚETĂ – Exquis
Îți vom prezenta în continuare câteva sfaturi pentru a te asigura că vei găti cel mai perfect piept de rață.
CITEȘTE ȘI: Salată exotică cu piept de rață – Exquis
Mod de preparare:
Pentru a prepara pieptul de rață în tigaie, încinge o tigaie la foc mediu.
Așază pieptul de rață cu pielea în jos în tigaie, fără a adăuga ulei.
Pieptul de rață se gătește timp de 6-8 minute sau până când pielea devine crocantă și aurie.
Urmează să scurgem excesul de grăsime.
Întoarce pieptul de rață și gătește încă 3-4 minute pe partea opusă pentru un interior rozaliu (medium rare).
După ce carnea este gătită, aceasta se lasă la odihnit pentru 10 minute.
Abia acum pieptul de rață poate fi tăiat și servit.